Scicon

Home » Merken » Scicon

Scicon
Scicon
Glasses & bags

SCICON werd in 1980 opgericht in een garage in de buurt van Bassano del Grappa, Italië, in de bakermat van de fietsindustrie, om een probleem op te lossen over hoe professionele wielrenners zich met hun fietsen konden verplaatsen. In de loop van de tijd is SCICON geëvolueerd tot een merk dat niet alleen problemen oplost, maar ook inspireert tot avontuur over de hele wereld. In meer dan veertig jaar sinds de oprichting van het merk hebben de grootste wielrenners in de wielergeschiedenis een SCICON-tas gebruikt.

Moser, Cipollini, Pantani, Indurain, Bettini, Boonen, Froome, Contador, Nibali, Sagan, Pogačar om er maar een paar te noemen. In 2011 werd de ASG Group de belangrijkste aandeelhouder van SCICON, waardoor een snelle, wereldwijde expansie werd gegarandeerd en het merk naar nieuwe hoogten werd getild. In 2019 betrad SCICON de wereld van sportbrillen en werd meteen een referentiepunt voor veel wielerkampioenen en -liefhebbers. In minder dan een jaar tijd wint de SCICON-bril de Tour de France 2020 met Tadej Pogacar, meer dan 50 races en wordt hij gebruikt door maar liefst drie World Tour Teams, namelijk UAE Team Emirates, NTT Pro Cycling en Israel Cycling Academy. SCICON zet zijn zoektocht voort om een van 's werelds toonaangevende sportbrillenmerken te creëren en wordt beloond met meer dan 100 UCI WorldTour-overwinningen van drie teams en viert Tadej Pogačar's tweede Tour de France-titel in 2021 op de Champs-Élysées.In 2022 kondigt SCICON officieel de grootste brillenonderscheiding in de UCI WorldTour aan en presenteert niet minder dan vier UCI WorldTour-teams voor heren en twee UCI WorldTour-teams voor dames met meer dan 150 professionele wielrenners die SCICON-brillen dragen tijdens races.

Terwijl 's werelds beste rijders samenkomen voor een spannende Grand Depart in Kopenhagen, Denemarken, klaar om deel te nemen aan de 109e editie van de Tour de France, zijn UAE Team Emirates, Israel Premier Tech, BikeExchange Jayco en Astana Qazaqstan allemaal uitgerust met de nieuwste prestaties van Scicon Sports. zonnebril, met in totaal 32 renners. Scicon Sports wordt het meest gedragen brillenmerk in de Tour de France. Tegenwoordig is SCICON beschikbaar in meer dan 40 landen over de hele wereld en heeft het vestigingen in de VS (San Diego), Canada (Vancouver), Zuid-Afrika (Pretoria), Australië (Melbourne). Het wereldwijde hoofdkantoor in Bassano del Grappa (Italië) omvat een conceptlaboratorium voor de prototyping van tassen, de productie van technische sportkleding en de montage van brillen.

  www.sciconsports.com